skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Begeleiding bij Overgewicht en/of Obesitas

Heb je overgewicht (BMI tussen 25-30 kg/m2) of obesitas (BMI > 30 kg/m2) en wil je: afvallen, fitter voelen, minder opgeblazen gevoel hebben, minder buikomvang en misschien wel minder medicatie? Ik houd de focus met name op ‘echt’ eten en niet op diëten. Ik kijk in eerste instantie naar wat je al goed doet om daar vervolgens enkele aanvullingen op te geven. Hierbij geef ik veel aandacht aan gedragsverandering en niet om zo snel mogelijk kilo’s af te vallen.

Verklein het risico op welvaartziekten

Het is bewezen dat overgewicht of obesitas kan lijden tot een hoger risico op het ontwikkelen van welvaartziekten (denk aan diabetes type 2, hart- of vaatziekten, te hoog cholesterol en bepaalde vormen van kanker). Er spelen natuurlijk ook andere factoren mee zoals aanleg, bewegen, stress etc. Toch kan er met anders eten al veel bereikt worden en verklein je het risico op het ontwikkelen van deze welvaartziekten

Niet diëten maar verantwoord en lekker

De focus ligt niet op diëten of kcal tellen maar hoe kan ik verantwoord en lekker eten? Vaak adviseer ik de 80/20 regel. 80 % van je voeding bestaat uit verantwoorde keuzes en 20% van je voeding is ‘genieten’. Bijvoorbeeld geniet van je wijntje, frietje of stukje vlaai. Samen stellen we een haalbaar plan op, dit is voor iedereen anders. Immers ieder mens is uniek.

×Close search
Zoeken