skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

 Ingrediënten (5 personen)

  • 250 gram spliterwten
  • 200 gram gerookte kipfilet, in plakken gesneden
  • 1200 milliliter kippenbouillon
  • 0,5 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 winterpeen, geschrapt en in plakjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 prei, in ringen
  • Evt. 2 eetlepels verse gesneden selderij
  • peper & zout

Bereidingstijd: 30 minuten wachttijd 1.5 uur

Bereidingswijze

  • Spoel de spliterwten in een vergiet onder koud stromend water goed af. Pak daarna een grote soeppan. Doe daar de goed gespoelde spliterwten in met de kippenbouillon en breng dit aan de kook. Kook de erwten met de deksel op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar.
  • Voeg de gesneden knolselderij en peen samen met de ui en prei toe aan de soep en laat nog 30 minuten op een laag vuur koken. Blijf af en toe roeren. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat water toe als het te dik is. Je kunt de soep met de staafmixer gedeeltelijk pureren, maar dat hoeft niet.
  • Schenk vervolgens de soep in 4 diepe borden en verdeel de gerookte kip erover. (Bestrooi tenslotte met de fijngesneden selderij).Ook lekker tijdens de lunchpauze.

 

×Close search
Zoeken