skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Hormooncake

Vorige week volgende ik een scholing over 'overgang en hormonen'. Onder andere dit recept werd gemaakt en uitgedeeld. Lekker voor bij de lunch of bij honger tussendoor. Neem je het als lunch, neem dan 2 plakjes en een kommetje soep. Ingrediënten 100 gram quinoa (gaar gekookt en afgekoeld) 160 gram…

Lees Meer

Tonijnsalade

Ingrediënten (1 persoon) 1 blikje tonijn op olijfoliebasis 1 appel 4 handjes sla 2 augurkjes 1-2 eetlepel(s) mayonaise Erwten gekookt (3 eetlepels) peper en zout Bereidingstijd: 5 minuten Bereidingswijze Giet het blikje tonijn voor de helft af Doe de olijfolie (van de tonijn) en de tonijn in een kom Snijd…

Lees Meer

Noten en zaden gebak/ brood (keto)

Ingrediënten 500 gram gemengde noten en zaden (bijvoorbeeld amandelen, walnoten, lijnzaad, pompoenpitten, chiazaad, 100 gram van elk) 5 eieren 250 gram volle naturel yoghurt 50 gram gedroogde veenbessen (ongezoet) of 1 appel in stukjes Bereidingstijd: 5 minuten en 50 minuten oventijd Bereidingswijze Meng alle ingrediënten goed onder elkaar Bekleed een…

Lees Meer

Pasta met zelfgemaakte pesto en zalm

Ingrediënten (2 personen) 75 gram ongekookte volkoren- of speltpasta per persoon https://www.ekoplaza.nl/nl/producten/product/kikkererwten-fusilli-0001101342?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI9Mye4NzwgwMVxZSDBx30GQU0EAQYASABEgJW_vD_BwE) OF bij de Lidl heb je tegenwoordige ook peulvruchten pasta zonder toevoegingen en glutenvrij 2 wilde zalmfilets 2 tomaten Olijfolie Voor de pesto: 15 gram verse basilicum 20 ml olijfolie 30 gram pijnboompitten 200 gram cottage cheese   Extra groente: maak…

Lees Meer

Speculaas cake

Ingrediënten (12 stukjes) 3 bananen 2 eieren 100 ml  naturel (plantaardige) melk naar keuze 200 gram amandelmeel 4 dadels, ontpit en in stukjes gesneden 2 theelepels kaneel 3 theelepels speculaaskruiden 1 zakje bakpoeder snufje zout amandelschaafsel Bereidingswijze  Verwarm de oven voor op 175 graden en leg een stuk bakpapier in…

Lees Meer

Pompoencake

Pompoencake   Ingrediënten (12 plakken) 400 gram pompoenblokjes 250 gram volkorentarwemeel 3 eieren 1 banaan 2 theelepels kaneel 1 theelepel speculaaskruiden 1 eetlepel bakpoeder 3 theelepels vanille aroma 30 gram pompoenpitten Optie: 75 gram rozijnen   Bereidingstijd: 30 minuten + 45 minuten oventijd   Bereidingswijze Verwarm de oven voor op…

Lees Meer

Quinoa linzensalade

Ingrediënten (2 personen) 100 gram quinoa (ook te vervangen door volkoren couscous) 1 paprika 2 lente-uitjes 200 gram linzen 1 wortel 2-3 lepels granaatappelpitjes 100 gram fetakaas Handvol verse basilicum Dressing: 2 eetlepels olijfolie en een halve citroen Bereidingstijd: 20 minuten Bereidingswijze Doe de quinoa in de pan en voeg…

Lees Meer

Havermout appeltaartje

Ingrediënten (4 personen) 180 gram havermout 120 ml melk naar keuze 60 ml gesmolten kokosolie 2 eieren, met garde gemixt 1 theelepel kaneel 1 grote appel, in stukjes gesneden (evt extra appel) 100 gram walnoten, gehakt snufje zout Optie: geprakte banaan voor de smeuïgheid Optie voor wat meer zoet: rozijnen…

Lees Meer

Gepofte zoete- aardappel

Ingrediënten (2 personen) 2 grote zoete aardappels 1 rode ui 2 teentjes knoflook 1 avocado 1 paprika 1 klein blikje maïs 200 gram rundergehakt (of vegetarisch kruimgehakt) Gehaktkruiden Kokosolie Citroensap Peper, zout Bereidingstijd: 60 minuten Bereidingswijze Verwarm de oven op 180 graden. Was de zoete aardappel goed en verpak ze…

Lees Meer

Tonijn kikkererwten salade

Ingrediënten (2 personen) 1 blikje tonijn op olijfolie basis 1 appel 1 zakje hak kikkererwten 4 handjes sla 10 tomaatjes 1/2 komkommer 2 eetlepels mayonaise peper Bereidingstijd: 10 minuten Bereidingswijze Doe de tonijn in een kom. Giet de helft van de olijfolie af en bewaar de andere helft van de…

Lees Meer
×Close search
Zoeken