skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten  (circa 6 personen)

  • 200gr. Rode linzen (niet voorgekookt)
  • 70gr. Tomatenpuree
  • 5 wortels
  • 3 Sjalotten
  • 2 Knoflooktenen
  • 1 Blik Gepelde tomaten (of 3 verse tomaten)
  • 3-4 Groentebouillon blokjes
  • 2el. Provençaalse kruiden
  • 2el. Olijfolie
  • 2 liter water
  • Snufje peper
Bereidingstijd: 20 minuten, 30 minuten zacht koken

Bereiding

  • Fruit de sjalotten, knoflook in een soeppan met een scheutje olijfolie.
  • Voeg de tomaten en de tomatenpuree er ook aan toe. Bak deze circa 2 minuten mee. Als je de tomatenpuree kort mee bakt, dan krijg je geen zure smaak aan de soep.
  • Vul nu de pan met circa 1.5 á 2 liter water (ligt eraan hoe dik je de soep wilt hebben) en voeg de bouillonblokjes eraan toe.
  • Voeg nu ook de rode linzen, wortels en Provençaalse kruiden aan de soep toe.
  • Laat de soep nu circa een half uur zacht koken.
  • Serveren met een stuk volkorenbrood en smullen maar!

Wist je dat

Linzen zitten vol met vezels en het bevat ook vitamine B, kalium, magnesium en eiwitten
×Close search
Zoeken