Print recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode ui fijn gesnipperd
  • 5-6 paprika’s in blokjes
  • 2 eetlepels tikka masala kruidenmix (zie hieronder)
  • 250 gram tofu of 4 stukjes kipfilet
  • 150 ml yoghurt
  • 200 ml kokosmelk
  • 80 gram cashewnoten
  • 1 bosje verse of gedroogde koriander

Garam Masala kruidenmix (allemaal gedroogde kruiden). Bepaal zelf hoeveel je maakt en of je nog een deel bewaart:

  • 4 delen gemalen koriander
  • 1 deel gemalen kruidnagel
  • 1 deel kaneel
  • 2 delen gemalen zwarte peper
  • 1/2 deel gemalen nootmuskaat
  • 2 delen gemalen komijnzaad
  • 2 delen gemalen kardemom
  • evt. een beetje zout

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Voeg de kruiden bij elkaar zoals hierboven beschreven staat
  • Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en paprika op matig vuur in 4-5 minuten zacht.
  • Voeg de kruidenmix toe en bak deze even mee.
  • Schenk de yoghurt en kokosmelk erbij en roer tot een egale saus.
  • Doe de tofu of kip reepjes erbij en gaar ze in 5 minuten in de saus.
  • Bestrooi het gerecht met cashewnoten en koriander (vers of gedroogd)
  • Lekker met zilvervliesrijst en een frisse komkommer salade

Recept, boek: Spice Wise