skip to Main Content
077-2340020 Meijel Beringe Panningen Ospel

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 gram tofu naturel
  • 2 teentjes knoflook
  • Een paksoi
  • Een prei
  • 250 gram champignons
  • 200 gram wortelen
  • 125 gram taugé
  • 2 eetlepels sojasaus (met minder zout)
  • 300 gram bloemkoolrijst
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Zorg dat de tofu goed uitgelekt is en dep deze droog met behulp van keukenpapier
  • Snijd deze vervolgens in blokjes van ongeveer 1cm
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en bak de tofu goudbruin
  • Snijd intussen de knoflook fijn en de overige groenten (behalve de taugé) in stukken
  • Zet de gebakken tofu even apart en verhit in dezelfde pan nog een eetlepel olijfolie
  • Fruit de knoflook en voeg later de overige groenten toe. Schep goed om en voeg na ongeveer 10 minuutjes de sojasaus toe
  • Verwarm intussen in een andere pan de laatste eetlepel olijfolie en wok de bloemkoolrijst een paar minuten
  • Voeg de bloemkoolrijst, tofu en taugé toe aan de wokpan met groenten. Schep nog een aantal keer goed om
  • Verdeel het gerecht over 2 kommen en garneer het gerecht met de sesamzaadjes.
  • Eet smakelijk!
  • Serveer met extra portie rauwkost en cashewnoten.

 

×Close search
Zoeken