skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

 Ingrediënten (4 personen)

  • 1 blikje tonijn op water
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 beschuiten
  • 2 grote tomaten
  • 1/2 citroen
  • Peterselie
  • 600 gram kabeljauw

Bereidingstijd: 15 minuten en 25 minuten in de oven

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de tonijn uitlekken. Pel de knoflook.
  • Vermeng in een keukenmachine of met de staafmixer de tonijn, olijven, 5 eetlepels olijfolie, kappertjes en knoflook tot een dikke saus ontstaat.
  • Was de tomaten en snij in plakjes.
  • Leg de kabeljauwfilet in een platte ovenschaal. Verdeel de tonijnmassa hierover. Leg de tomatenplakjes erop. Strooi de peterselie, citroensap en olijfolie erover en dek af met beschuitkruimels
  • Zet de schotel in het midden van de oven. Laat de vis in 25 tot 30 minuten gaar worden. Dek eventueel tussentijds af met aluminiumfolie als de beschuitkruimels te bruin worden.

Voeg er groente (250 gram) naar keuze bij.

×Close search
Zoeken