skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Reuma

Reuma, ook wel reumatoïde artritis genoemd, is een auto-immuunziekte waarbij het lichaam antistoffen maakt tegen eigen lichaamsweefsel. In dit geval maakt het lichaam antistoffen tegen de binnenkant van de gewrichten. Naast specifieke ontstekingsplekken is er een constante “laaggradige ontsteking” in het gehele lichaam aanwezig.

Artrose

Artrose is een vorm van reuma waarbij het kraakbeen in het gewricht dunner, zachter en brokkeliger wordt. Dit kan op termijn pijn gaan doen. Artrose wordt vaak gediagnosticeerd bij overgewicht en ouder worden. Dit is echter niet altijd aan de hand. Jonge mensen kunnen ook artrose hebben.

Mogelijke effecten voeding en leefstijl op Reuma en Artrose

Heb jij (spier) reuma of artrose? Dan kunnen we met behulp van voeding en leefstijl mogelijk klachten verminderen. We gaan dan terug naar de basis en kiezen voor pure en onbewerkte voeding. Samen gaan we kijken naar gezonde en gevarieerde voeding, voldoende slaap, beweging en ontspanning. We streven naar een ‘gezonde buikomvang’. Naast pure en onbewerkte voeding ligt de focus op heel veel groente een gezond darm-microbioom en ontstekingsremmende voeding.

×Close search
Zoeken