Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel olijfolie
- 6 bosuitjes in ringetjes
- 4 tenen knoflook (fijngehakt)
- 2 flinke theelepels kerriepoeder
- 2 flinke theelepels verse gember (geraspt)
- 200 ml halfvolle (lactosevrije) melk
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 limoenen, schil geraspt en sap uitgeperst
- 300 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
- 200 gram broccoli, roosjes
- 200 gram wortelen (in plakjes of blokjes)
- 200 gram sperziebonen (gehalveerd)
- 1-2 tomaten (voor garnering)
- 1 handje verse koriander (grof gehakt)
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de olijfolie in een wok en voeg de bosui en fijngehakte knoflook toe.
- Voeg vervolgens het kerriepoeder en de geraspte gember toe.
- Laat het mengsel kort doorbakken zodat alle aroma’s vrijkomen.
- Voeg dan de melk, ketjap manis en de limoenrasp toe.
- Roer alles goed door elkaar. Bak de in blokjes gesneden kipfilet kort op hoog vuur in het mengsel en voeg de gehalveerde sperziebonen, broccoliroosjes, gesneden wortelen en het limoensap toe.
- Laat het mengsel tien minuten zachtjes gaar worden, tegen de kook aan.
- Schep de curry op een mooi bord en maak het af met verse, grof gehakte koriander en de gesneden tomaat.
- Serveer de Thaise Kipcurry met de zilvervliesrijst.
bron: Eet als een atleet







