Wortel- paprikasoep
23 november 2017
Koolhydraatarme andijviestamppot
14 december 2017

Recept van de week

Thaise Kipcurry

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 bosuitjes in ringetjes
  • 4 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 2 flinke theelepels kerriepoeder
  • 2 flinke theelepels verse gember (geraspt)
  • 200 ml halfvolle (lactosevrije) melk
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 limoenen, schil geraspt en sap uitgeperst
  • 300 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
  • 200 gram broccoli, roosjes
  • 200 gram wortelen (in plakjes of blokjes)
  • 200 gram sperziebonen (gehalveerd)
  • 1-2 tomaten (voor garnering)
  • 1 handje verse koriander (grof gehakt)

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de olijfolie in een wok en voeg de bosui en fijngehakte knoflook toe.
  • Voeg vervolgens het kerriepoeder en de geraspte gember toe.
  • Laat het mengsel kort doorbakken zodat alle aroma’s vrijkomen.
  • Voeg dan de melk, ketjap manis en de limoenrasp toe.
  • Roer alles goed door elkaar. Bak de in blokjes gesneden kipfilet kort op hoog vuur in het mengsel en voeg de gehalveerde sperziebonen, broccoliroosjes, gesneden wortelen en het limoensap toe.
  • Laat het mengsel tien minuten zachtjes gaar worden, tegen de kook aan.
  • Schep de curry op een mooi bord en maak het af met verse, grof gehakte koriander en de gesneden tomaat.
  • Serveer de Thaise Kipcurry met de zilvervliesrijst.

bron: Eet als een atleet