Ingrediënten (4 personen)
- 500 gram (bio) rundergehakt
- 125 gram (bio) spekreepjes
- 4 stengels prei (in ringen of stukjes gesneden)
- 250 gram champignons (in plakjes gesneden)
- 4 theelepels kerriepoeder
- 3 eieren (M)
- 100 ml slagroom
- 75 gram geraspte kaas
- zout en peper naar smaak
Bereidingstijd: 30 minuten en 25 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190°C.
- Doe de spekreepjes in een koekenpan en bak deze knapperig. Haal ze daarna uit de koekenpan en laat ze in een schaaltje uitlekken.
- Rul vervolgens het gehakt gaar.
- Voeg de prei, champignons en kerrie toe en bak dit onder voortdurend omscheppen beetgaar.
- Klop ondertussen de eieren in een grote kom los met de slagroom.
- Voeg hier de geraspte kaas aan toe en breng op smaak met zout en peper (wees voorzichtig, want in de spek zit ook al zout).
- Doe het prei-gehaktmengsel in een ovenschotel en giet hier het eimengsel overheen.
- Bak de ovenschotel circa 25 minuten in de oven.







