Onbewerkte energierepen
21 december 2021
Vegetarische shoarma couscoussalade
18 januari 2022

Recept van de week

Koolhydraatarme preischotel

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram (bio) rundergehakt
  • 125 gram (bio) spekreepjes
  • 4 stengels prei (in ringen of stukjes gesneden)
  • 250 gram champignons (in plakjes gesneden)
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 3 eieren (M)
  • 100 ml slagroom
  • 75 gram geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereidingstijd: 30 minuten en 25 minuten oventijd

Bereidingswijze

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190°C.
  • Doe de spekreepjes in een koekenpan en bak deze knapperig. Haal ze daarna uit de koekenpan en laat ze in een schaaltje uitlekken.
  • Rul vervolgens het gehakt gaar.
  • Voeg de prei, champignons en kerrie toe en bak dit onder voortdurend omscheppen beetgaar.
  • Klop ondertussen de eieren in een grote kom los met de slagroom.
  • Voeg hier de geraspte kaas aan toe en breng op smaak met zout en peper (wees voorzichtig, want in de spek zit ook al zout).
  • Doe het prei-gehaktmengsel in een ovenschotel en giet hier het eimengsel overheen.
  • Bak de ovenschotel circa 25 minuten in de oven.