Kidneybonen tonijn salade
16 september 2016

Recept van de week

Paprika soep met tomatensalsa

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 rode paprika’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 handje fijngesneden basilicum
  • 1 handje fijngesneden platte peterselie
  • 1 liter (natriumarme) groentebouillon
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • Zwarte peper en chilivlokken naar smaak
  • Evt. citroensap

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de olijfsolie in de pan en snijd de ui in ringen en de paprika’s in reepjes. Snijd een halve paprika in blokjes en zet deze apart.
  • Doe de ui in de pan en laat 5 minuten sudderen. Voeg daarna de paprikareepjes en chilivlokken toe, laat weer 5 minuten bakken en roer goed door.
  • Voeg de bouillon toe aan de pan, breng aan de kook en laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen.
  • Zet als de paprika’s zacht zijn het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg naar smaak peper toe, pers de knoflook uit in de soep en roer de blokjes paprika door de soep.

Ingrediënten (voor circa 15 toastjes)

  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 1/4 citroen
  • Zout en peper (naar smaak)
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 15 volkoren toastjes of schijfjes komkommer
  • Verse peterselie

Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en laat ze uitlekken in een zeef.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika, snijd de paprika in kleine stukjes en doe deze in een schaal.
  • Snipper de ui, de knoflook en de peterselie en voeg ze toe aan de schaal.
  • Knijp het sap van een kwart citroen uit boven de schaal.
  • Voeg de olijfolie en de uitgelekte stukjes tomaat toe.
  • Schep alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Beleg hiermee de toastjes of komkommerschijfjes en werk het af met verse peterselie.

Weetje

Voor volwassenen geldt het advies om 250 gram groenten per dag te eten. Geen enkele groente bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt uit groenten. Varieer daarom volop met groenten!