skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (2 personen)

100 gram quinoa (ook te vervangen door volkoren couscous)

1 paprika

2 lente-uitjes

200 gram linzen

1 wortel

2-3 lepels granaatappelpitjes

100 gram fetakaas

Handvol verse basilicum

Dressing: 2 eetlepels olijfolie en een halve citroen

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Doe de quinoa in de pan en voeg ruim water toe. Voeg een snufje (gejodeerd) zout toe en roer goed door elkaar. Laat dit 12 minuten koken.
  • Snijd de paprika in stukjes en de bosui en wortel in reepjes.
  • Doe de linzen in een vergiet en spoel ze heel goed af.
  • Maak de dressing van olijfolie en citroensap.
  • Als de quinoa gaar is, doe je deze in een kom. Vervolgens voeg je de groenten en linzen toe. Schenk de dressing er over en roer voorzichtig door elkaar.
  • Verkruimel of snijd de feta, pluk blaadjes basilicum en neem wat granaatappelpitjes en verdeel deze over de salade. Heerlijke lunch!
  • (Je kunt er ook voor kiezen de quinoa of couscous eerst af te laten koelen en de ingrediënten dan pas te mengen).
×Close search
Zoeken