Print recept

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 moten zalmfilet
  • 400- 500 gram witte asperges
  • 1 sinaasappel, gebruik het sap
  • 1 -2 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 1 kleine rode ui (heel fijn gesnipperd)
  • 1 eetlepel verse dille
  • peper
  • een klein beetje gejodeerd zout
  • 50 gram boter, gesmolten

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de zalm filet 5 minuten liggen
  • Meng in een kom met nog een beetje sinaasappelsap en met de bosui, rode ui, dille, gejodeerd zout en peper  een mengsel
  • Leg de zalmfilet in het middel in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover
  • Schuif de schaal in de oven en laat de zalm 10-15 minuten gaar worden (afhankelijk van de oven.
  • Schil de asperges en laat ze 1 minuten koken, zet het vuur uit en laat 10 minuten de asperges gaar stomen (laat de deksel op de pan).
  • Serveer uiteindelijk samen de zalm en het mengsel met de asperges op het bord.