Het BBQ-seizoen is al eventjes bezig. Komende drie weken zal ik wekelijks twee gezonde BBQ-recepten delen!
Zalmspies
Ingrediënten (2 personen)
- 250 gram zalmfilet
- 1 citroen (in schijfjes gesneden)
- Dille
- Peper
- Olijfolie
- Citroensap
Bereidingstijd: 5 minuten en +/- 6-10 minuten op de BBQ
Bereidingswijze
- Snijd de zalmfilet in blokjes en de citroen in schijfjes.
- Rijg de zalmblokjes en citroenschijfjes om en om aan een satéprikker en leg ze in aluminiumfolie.
- Strooi hier wat dille, peper, citroensap en olijfolie overheen, maak het zalmpakketje dicht, en leg het op de BBQ voor 6-10 minuten.
Spitskoolsalade
Ingrediënten (4-6 personen)
- 300 gram dun gesneden spitskool
- 1 appel
- 1 klein handje rozijnen
- Kerriepoeder
- Peper
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- Scheutje olijfolie
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de spitskool in dunne reepjes (of gebruik een zak voorgesneden spitskool).
- Voeg alle ingrediënten samen en meng ze goed door elkaar.
- Laat het geheel even in de koelkast staan.







