Zadencrackers
27 juni 2017
BBQ 2- Gevulde portobello
14 juli 2017

Recept van de week

BBQ 1

Het BBQ-seizoen is al eventjes bezig. Komende drie weken zal ik wekelijks twee gezonde BBQ-recepten delen!

Zalmspies

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gram zalmfilet
  • 1 citroen (in schijfjes gesneden)
  • Dille
  • Peper
  • Olijfolie
  • Citroensap

Bereidingstijd: 5 minuten en +/- 6-10 minuten op de BBQ

Bereidingswijze

  • Snijd de zalmfilet in blokjes en de citroen in schijfjes.
  • Rijg de zalmblokjes en citroenschijfjes om en om aan een satéprikker en leg ze in aluminiumfolie.
  • Strooi hier wat dille, peper, citroensap en olijfolie overheen, maak het zalmpakketje dicht, en leg het op de BBQ voor 6-10 minuten.

Spitskoolsalade

Ingrediënten (4-6 personen)

  • 300 gram dun gesneden spitskool
  • 1 appel
  • 1 klein handje rozijnen
  • Kerriepoeder
  • Peper
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • Scheutje olijfolie

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de spitskool in dunne reepjes (of gebruik een zak voorgesneden spitskool).
  • Voeg alle ingrediënten samen en meng ze goed door elkaar.
  • Laat het geheel even in de koelkast staan.