skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (+/- 10 crackers)

  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 30 gram lijnzaad
  • 50 gram sesamzaad
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 2 dl water
  • 1 theelepel zout

Bereidingstijd: 10 minuten en 50 minuten in de oven

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • Meng in een kom alle ingrediënten. Laat het mengsel 10-15 minuten staan, tot het een dikke, kneedbare massa is geworden
  • Rol het mengsel zo dun mogelijk uit op een met bakpapier belegde bakplaat. (misschien dat het mengsel niet op een bakplaat past) Zorg ervoor dat je geen gaten in het mengsel zitten.
  • Zet de cracker 1 uur in de oven en controleer ze elk kwartier. Kleuren ze ongelijk, draai ze dan een halve slag.
  • Doorgaans zijn de crackers na 50 minuten klaar. Als ze lichtbruin en knapperig zijn, kun je ze uit de oven halen. Laat ze afkoelen
  • Breek de crackers na het afkoelen in stukken en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten pot.

Lekker als tussendoortje of bij de lunch!

 

×Close search
Zoeken