Gehaktballen in tomatensaus
8 januari 2020
Biefstuk met broccoli en boontjes
17 februari 2020

Recept van de week

Eiersalade

Ingrediënten (4-6 personen)

  • 4 (biologische) eieren
  • Zwarte peper (naar smaak)
  • 2 takjes fijngehakte dille (of 1 theelepel gedroogde dille)
  • 1,5 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt of kokosyoghurt
  • 0,5 eetlepel mosterd
  • 1/4 theelepel kerriepoeder
  • Snufje zout (naar smaak)

Bereidingstijd: ca. 8 minuten kooktijd + 5 minuten voorbereiding

Bereidingswijze

  • Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Laat ze daarna volledig afkoelen, bijvoorbeeld onder koud stromend water of in een ijswaterbad.
  • Pel de afgekoelde eieren en hak ze in kleine stukjes.
  • Meng in een kom de mayonaise, yoghurt (of kokosyoghurt), mosterd, kerriepoeder, fijngehakte dille, zwarte peper en zout.
  • Voeg de fijngehakte eieren toe aan het mengsel en roer alles voorzichtig doch grondig door elkaar tot een smeuïge eiersalade. Proef en breng op smaak.