Ingrediënten (4-6 personen)
- 4 (biologische) eieren
- Zwarte peper (naar smaak)
- 2 takjes fijngehakte dille (of 1 theelepel gedroogde dille)
- 1,5 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt of kokosyoghurt
- 0,5 eetlepel mosterd
- 1/4 theelepel kerriepoeder
- Snufje zout (naar smaak)
Bereidingstijd: ca. 8 minuten kooktijd + 5 minuten voorbereiding
Bereidingswijze
- Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Laat ze daarna volledig afkoelen, bijvoorbeeld onder koud stromend water of in een ijswaterbad.
- Pel de afgekoelde eieren en hak ze in kleine stukjes.
- Meng in een kom de mayonaise, yoghurt (of kokosyoghurt), mosterd, kerriepoeder, fijngehakte dille, zwarte peper en zout.
- Voeg de fijngehakte eieren toe aan het mengsel en roer alles voorzichtig doch grondig door elkaar tot een smeuïge eiersalade. Proef en breng op smaak.







