skip to Main Content
077-2340020 Meijel Beringe Panningen Ospel

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram half om half gehakt of rundergehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 handje basilicum (vers of gedroogd)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 grote rode uien, in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 blik tomaten uit blik (400 gram)
  • 2 handjes verse bladpeterselie (verse of gedroogde)
  • Peper en zout
  • Broccoli rijst

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Meng het gehakt met de mosterd, de basilicum, peper en zout. Draai er balletjes van.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe als het vlees is dichtgeschroeid.
  • Voeg de knoflook toe als de ui zacht en glazig is en laat 2 minuten bakken.
  • Voeg blik tomaten en de rode peper toe
  • Laat het gehakt en de tomaten met het deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes sudderen.
  • Bak de broccolirijst kort
  • Breng de gehaktballen in tomatensaus met peper en zout en garneer met de bladpeterselie
  • Let de broccolirijst op het bord en voeg de gehaktballen in tomatensaus eraan toe.

 

×Close search
Zoeken