Ingrediënten (voor 2 personen)
- Wat olijfolie of ghee
- 50 gram biologische spekblokjes (voor een vegetarische variant, gebruik dan wat geraspte kaas en voeg dit toe aan het ei-spinaziemengsel)
- 1 rode peper
- 1 zak (biologische) spinazie (200 gram)
- 4 eieren
- 1 bosje peterselie (of 1 eetlepel gedroogde peterselie)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
- Bak de spekblokjes krokant in wat olijfolie of ghee en haal ze uit de pan.
- Bak in dezelfde pan de spinazie kort totdat deze geslonken is en haal deze eruit. Knijp er voorzichtig overtollig vocht uit.
- Klop intussen de 4 eieren los. Voeg de gebakken spinazie en spekblokjes toe.
- Snijd de rode peper fijn en hak de peterselie. Voeg beide toe aan het eimengsel en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit opnieuw wat olijfolie of ghee in de pan. Giet het eimengsel erin en bak de frittata op laag vuur gaar, totdat de onderkant goudbruin is en de bovenkant gestold.
- Serveer de frittata warm, eventueel met een frisse rauwkostsalade.
- Perfect als heerlijke lunch of licht avondmaal.







