Smoothiebowl
22 maart 2022
Bananenbrood
18 mei 2022

Recept van de week

Frittata met spinazie

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Wat olijfolie of ghee
  • 50 gram biologische spekblokjes (voor een vegetarische variant, gebruik dan wat geraspte kaas en voeg dit toe aan het ei-spinaziemengsel)
  • 1 rode peper
  • 1 zak (biologische) spinazie (200 gram)
  • 4 eieren
  • 1 bosje peterselie (of 1 eetlepel gedroogde peterselie)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze

  • Bak de spekblokjes krokant in wat olijfolie of ghee en haal ze uit de pan.
  • Bak in dezelfde pan de spinazie kort totdat deze geslonken is en haal deze eruit. Knijp er voorzichtig overtollig vocht uit.
  • Klop intussen de 4 eieren los. Voeg de gebakken spinazie en spekblokjes toe.
  • Snijd de rode peper fijn en hak de peterselie. Voeg beide toe aan het eimengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit opnieuw wat olijfolie of ghee in de pan. Giet het eimengsel erin en bak de frittata op laag vuur gaar, totdat de onderkant goudbruin is en de bovenkant gestold.
  • Serveer de frittata warm, eventueel met een frisse rauwkostsalade.
  • Perfect als heerlijke lunch of licht avondmaal.