Ingrediënten (8 muffins)
- 50 gram walnoten
- 50 gram 85% pure chocolade
- 200 gram amandelmeel (gebruik havermeel of boekweitmeel als je het niet koolhydraatarm wilt hebben)
- 250 ml (biologische) volle kwark
- 3 theelepels bakpoeder
- 2 eieren
- 50 gram blauwe bessen of frambozen (mag ook uit de diepvries)
- Snufje gejodeerd zout
- 8 cupcakevormpjes (papier). Je kunt deze ook achterwege laten en de muffinholtes invetten met wat roomboter.
Bereidingstijd: 15 minuten, oventijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Hak de walnoten fijn en snijd de chocolade in stukjes.
- Weeg het amandelmeel af en voeg daar de 2 eieren, het zout en het bakpoeder aan toe. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg er vervolgens de kwark aan toe en meng alles goed door.
- Zodra het een egaal geheel is, voeg dan het fruit (blauwe bessen/frambozen), de noten en de pure chocolade toe. Verdeel het beslag vervolgens over de 8 vormpjes.
- Zet de vormpjes in de voorverwarmde oven en bak de muffins in 25 minuten goudbruin en gaar.
- Eet smakelijk!
- Deze muffins zijn heerlijk bij de lunch of het ontbijt. Serveer ze bijvoorbeeld bij de lunch met een vers soepje, of bij het ontbijt met wat yoghurt en extra fruit.







