Bloemkool-knolselderij soep
31 mei 2022
Kip Gyros met Tzatiziki
11 juli 2022

Recept van de week

Gezonde muffin bij ontbijt of lunch

Ingrediënten (8 muffins)

  • 50 gram walnoten
  • 50 gram 85% pure chocolade
  • 200 gram amandelmeel (gebruik havermeel of boekweitmeel als je het niet koolhydraatarm wilt hebben)
  • 250 ml (biologische) volle kwark
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 50 gram blauwe bessen of frambozen (mag ook uit de diepvries)
  • Snufje gejodeerd zout
  • 8 cupcakevormpjes (papier). Je kunt deze ook achterwege laten en de muffinholtes invetten met wat roomboter.

Bereidingstijd: 15 minuten, oventijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Hak de walnoten fijn en snijd de chocolade in stukjes.
  • Weeg het amandelmeel af en voeg daar de 2 eieren, het zout en het bakpoeder aan toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg er vervolgens de kwark aan toe en meng alles goed door.
  • Zodra het een egaal geheel is, voeg dan het fruit (blauwe bessen/frambozen), de noten en de pure chocolade toe. Verdeel het beslag vervolgens over de 8 vormpjes.
  • Zet de vormpjes in de voorverwarmde oven en bak de muffins in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Eet smakelijk!
  • Deze muffins zijn heerlijk bij de lunch of het ontbijt. Serveer ze bijvoorbeeld bij de lunch met een vers soepje, of bij het ontbijt met wat yoghurt en extra fruit.