skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel LET OP! i.v.m. zwangerschapsverlof t/m begin december is de wachttijd wat langer dan je gewend bent.

Ingrediënten

  • 200 gram havermeel
  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 20 gram lijnzaad
  • 1 zakje droge gist (7 gram)
  • 400 ml melk (kies, amandel- soja- of koemelk)
  • 20 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 theelepel gejodeerd zout
  • Optionele toppings: zonnebloempitten, pompoenzaad, havervlokken, lijnzaad

Bereidingstijd:

Bereidingswijze

  • Meng de drie soorten meel, samen met de lijnzaad en gist
  • Verwarm in een steelpan de melk samen met de boter tot het lauwwarm is
  • Giet de lauwwarme melk beetje bij bij beetje bij het meel, terwijl de deeghaken langzaam draaien. Voeg vervolgens de eieren en een theelepel gejodeerd zout toe. Mix goed door op hoge snelheid voor 3 minuten. Je hebt nu waarschijnlijk een plakkerig deeg, dat geeft niet.
  • Dek de kom af met plasticfolie of een natte theedoek en laat het een uur rijzen op een warme plek in huis.
  • Bedenk een cakevorm (of broodvorm als je die hebt) met bakpapier en verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
  • Doe het deeg in de vorm en bak het koolhydraatarme brood in 35 minuten gaar.
  • Controleer met een prikker of het gaar is. Er moet niets blijven plakken aan de prikker
  • Het brood blijft goed gekoeld 7 dagen goed (evt. een theedoek om het brood in de koelkast leggen). Of snijd het brood in plakjes en vries een paar plakken samen in een pakketje in.
Beleg het lekker met hoemoes, scheutje olijfolie en wat plakjes tomaten bijvoorbeeld. Lekker met een kom vers gemaakte groente soep!

Recept = van de Foodsisters

 

×Close search
Zoeken