Ingrediënten (3-4 personen)
- 2 puntpaprika’s
- 1 komkommer
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- 200 gram feta
- 8 eetlepels olijven
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- peper en zout
- Optioneel: verse of gedroogde kruiden (bijvoorbeeld 1 eetlepel dille, 1 eetlepel bieslook en/of 1 eetlepel peterselie)
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de puntpaprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in fijne blokjes. Snijd de komkommer in kleine stukjes.
- Snijd de tomaten doormidden en verwijder het harde gedeelte. Snijd de tomaten ook in kleine stukjes. Pel de ui en snijd deze in ringen.
- Doe alle gesneden groenten in een ruime slakom en verkruimel de feta erboven.
- Bestrooi de salade rijkelijk met de olijven.
- Meng de olijfolie en de azijn door elkaar. Breng op smaak met peper en zout, en roer er vervolgens de optionele kruiden door.
- Voeg de dressing toe aan de groenten en feta en meng alles goed door elkaar voor een optimale smaakverdeling.
Heerlijk als frisse salade bij de barbecue of als lichte lunch.







