Zomerse salade
7 juli 2020
Salade caprese
20 juli 2020

Recept van de week

Griekse salade

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 2 puntpaprika’s
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 200 gram feta
  • 8 eetlepels olijven
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • peper en zout
  • Optioneel: verse of gedroogde kruiden (bijvoorbeeld 1 eetlepel dille, 1 eetlepel bieslook en/of 1 eetlepel peterselie)

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de puntpaprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in fijne blokjes. Snijd de komkommer in kleine stukjes.
  • Snijd de tomaten doormidden en verwijder het harde gedeelte. Snijd de tomaten ook in kleine stukjes. Pel de ui en snijd deze in ringen.
  • Doe alle gesneden groenten in een ruime slakom en verkruimel de feta erboven.
  • Bestrooi de salade rijkelijk met de olijven.
  • Meng de olijfolie en de azijn door elkaar. Breng op smaak met peper en zout, en roer er vervolgens de optionele kruiden door.
  • Voeg de dressing toe aan de groenten en feta en meng alles goed door elkaar voor een optimale smaakverdeling.

Heerlijk als frisse salade bij de barbecue of als lichte lunch.