skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (2 personen) (vegetarish)

  • 2 aubergines
  • 2 bollen mozzarella
  • Gedroogde, Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • (Jozo)zout
  • Peper
  • 1 rode of witte ui, fijn gesneden (kunnen ook gedroogde kruiden zijn)
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden (kunnen ook gedroogde kruiden zijn)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Extra vierge olijfolie (niet te zuinig)
  • Handje basilicumblaadjes (kunnen ook gedroogde kruiden zijn)

Bereidingstijd: 35 minuten

Bereidingswijze

  • Bereiding van de saus: verhit de olijfolie in een pan met deksel. Fruit de ui en knoflook samen circa 10 minuten op middelmatig vuur tot ze doorzichtig en zacht zijn.
  • Voeg het blik tomatenblokjes, de kruiden, zout en peper toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
  • Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken.
  • Bereiding aubergine: verwarm de oven op 190 graden. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken van circa 1 cm dik. Meng de olie met de kruiden, zout en peper in een kom.
  • Plaats de plakken aubergine op een rooster van de oven dat belegd is met bakpapier. Smeer de aubergines in met de olijfolie en kruidenmengsel. Plaats de aubergines in de oven en bak dit circa 15 minuten.Haal de aubergines uit de oven. Plaats de aubergines in een grote ovenschaal en giet de tomatensaus met een lepel hier overheen (je kan ook meerder laagjes maken).
  • Snijd de mozzarella in plakken en plaats deze op de aubergines met de saus. Plaats de ovenschaal met de aubergines 5 minuten terug in de oven totdat de mozzarella gesmolten is.
  • Serveer de aubergines in een schaal en garneer met de basilicumblaadjes.

ps. foto ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit 😉 maar het smaakt heerlijk.

Bron Recept: Voeding Leeft

×Close search
Zoeken