skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Pittige garnalen salade

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 rode peper (1 als je het iets minder pittig wil)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 avocado’s
  • 400 gr cherrytomaatjes
  • 400 gr grote garnalen (pers of uit diepvries)
  • Olie om te bakken
  • 150 gr sla
  • 1 citroen
  • 125 ml yoghurt
  • Peper en zout

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de rode peper (zonder zaadjes) en de knoflook heel fijn. Verhit een beetje olie in de pan en voeg de garnalen toe. Als ze roze beginnen te kleuren na ongeveer 2 minuten voeg je de rode peper en de knoflook toe. Bak al roerend ze nog 2 a 3 minuten.
  • Verdeel de sla over 4 borden of kommetjes. Halveer de avocado, draai de helften los en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel over de sla (als je de salade niet direct serveert kun je avocado besprenkelen met citroensap zodat hij niet verkleurd).
  • Snijd de tomaatjes in partjes en voeg ook toe aan de salade. Schep de garnalen (warm of afgekoeld) er op. Rasp de citroen en pers het sap uit. Klop de rasp en citroensap door de yoghurt en maak de dressing af met een snuf peper en zout. Besprenkel de salade met de citroen dressing.

Zalm met pesto

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • +/- 400 gram zalm
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 eetlepel kappertjes
  • kersttomaatjes toevoegen naar behoefte
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper

Bereidingstijd: 5 minuten bereidingstijd + 10 a 15 minuten in de oven

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet de ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie
  • Leg de (ontdooide) zalm in de ovenschaal
  • Besmeer elke zalm met 1/4 eetlepel pesto
  • Strooi de kappertjes en tomaatjes eroverheen
  • Rasp een beetje citroenschil en strooi dit ook over de zalm
  • Maak het af met peper

Rösti van knolselderij

Ingrediënten (voor 20 porties)

  • 1 middelgrote knolselderij
  • 3-4 eieren
  • 5 el bloem
  • 2 el mosterd
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • Olijfolie om in te bakken
  • Peper en zout

bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Schil de knolselderij en spoel na onder de kraan.
  • Snij de knol in grove stukken en rasp fijn in de keukenmachine. Rasp de Parmezaanse kaas er meteen achteraan en hussel na afloop door de selderijsnippers
  • Klop de eieren los met wat peper, zout en 2 el mosterd. Giet bij de selderijsnippers en bestrooi met bloem. Rol je mouwen op en hussel met je handen alle ingrediënten goed door elkaar
  • Verhit een laagje olijfolie in een zo groot mogelijke koekenpan. Schep een flinke eetlepel selderijmengsel uit de kom, druk aan met je hand en doe in de pan
  • Druk het berge selderijmengsel een beetje plat met de lepel en bak de rösti’s een paar minuten aan beide kanten tot ze goudbruin en knapperig ogen (keer voorzichtig).

Havermout fruit crumble

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 12 eetlepels havermout
  • 4 eetlepel roomboter
  • 2 of 4 kleine appels, zoals een Goudreinet
  • 4 kleine handje (diepvries) bramen
  • 4 theelepels honing  of suiker
  • Speculaaskruiden & kaneel, naar smaak; ik nam van beide 4 theelepels

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Schep dit in een mengkom. Roer de speculaaskruiden erdoorheen. Voeg daarna de bramen toe en meng nogmaals. Schep het mengsel in het ovenschaaltje.
  • Neem een aparte mengkom en voeg de overige ingrediënten (havermout, boter, zoetmiddel en kaneel) toe. Kneed dit tot een stevig mengsel / een balletje. Maak er vervolgens een ‘dekseltje’ van en leg deze over het appel bramen mengsel.
  • Bak het vervolgens circa 15 minuten in de oven. Houd het goed in de gaten! De ene oven gaat een stuk sneller dan de andere; bij jou moet het toetje wellicht eerder of ietsie later geserveerd worden.
×Close search
Zoeken