Preischotel
17 juli 2018
Courgettesoep met gerookte zalm
31 juli 2018

Recept van de week

Mango salade met falafel

Ingrediënten (4 personen)

  • 100 gram ijsbergsla
  • 2 mango’s
  • 1 komkommer
  • 1 bakje falafel (200 gram)
  • Zongedroogde tomaatjes (naar smaak)
  • 4 handjes amandelen
  • Een scheutje boter of olie (om te bakken)
Dressing
  • 2 rode pepers
  • 4-6 eetlepels olijfolie
  • ½-1 eetlepel honing

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Hak de rode pepers fijn. Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen en laat deze even rusten in de koelkast.
  • Verhit een scheutje boter of olie in een pan. Bak de falafel goudbruin en knapperig volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de komkommer in halve schijfjes en de mango in blokjes.
  • Maak de sla en komkommer schoon en verdeel deze over 4 borden. Voeg de mangoblokjes en wat zongedroogde tomaatjes toe.
  • Voeg de gebakken falafel toe, schenk vervolgens de dressing erover en garneer als laatste met de grof gehakte amandelen.
  • Eet smakelijk!