Ingrediënten (voor 12 porties)
- 150 gram ongezouten noten
- 25 gram sesamzaad
- 25 gram zonnebloempitten
- 25 gram pompoenpitten
- 50 gram lijnzaad
- 2 eetlepels kokosolie (ongekleurd)
- 2 theelepels honing
- 50 gram kokossnippers
Bereidingstijd: 10 minuten en 15 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius. Hak de noten grof. Meng in een kom de noten, sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten en lijnzaad.
- Smelt in een steelpan de kokosolie en honing en meng dit door het notenmengsel.
- Spreid het mengsel uit op een bakplaat die je met bakpapier hebt bekleed of in een ovenschaal. Rooster de granola ongeveer 15 minuten in de oven. Let op dat het niet te bruin kleurt. Laat afkoelen en meng de kokossnippers erdoor.
Recept: uit het boek ‘Hart en Vaatziekten, maak jezelf beter’ van Karine Hoenderdos & Hanno Pijl







