skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 bosuitjes in ringetjes
  • 4 tenen knoflook
  • 2 flinke theelepels kerriepoeder
  • 2 flinke theelepels verse gember
  • 200 ml halfvolle (lactose vrije) melk
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 limoenen, schil geraspt en sap uitgeperst
  • 300 gram kipfilet
  • 200 gram broccoli, roosjes
  • 200 gram wortelen
  • 1 handje verse koriander

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verwarm de olijfolie in een wok en voeg de bosui en knoflook toe
  • Voeg vervolgens kerriepoeder en gember toe
  • Laat het mengsel even goed doorbakken zodat alle aroma’s vrijkomen
  • Voeg dan de melk, ketjap manis en de limoenrasp toe.
  • Roer alles goed door elkaar. Bak de kipfilet kort op hoog uur in het mengsel en voeg de sperziebonen, broccoli, wortelen en limoensap toe
  • Laat het mengsel tegen de kook aan in tien minuten gaar worden.
  • Schep de curry op een mooi bord en mak het af met verse koriander en tomaat.
  • Serveer de curry met de rijst

bron: Eet als een atleet

 

 

 

×Close search
Zoeken