skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 aubergine (bio)
  • 1 knoflook
  • 4 handjes spinazie
  • 1 chilipeper
  • 2 bosui
  • 150 gram gehakt
  • 2 theelepels picadillo kruiden jonnie boer
  • 1 blik tomaten in blokjes (bio)
  • Kaas (kun je ook achterwegen laten en laterna garneren met sesampitjes)
  • Evt toevoegen zilvervliesrijst, volkoren basmati rijst of bloemkoolrijst

Bereidingstijd: 20 minuten en 30 minuten oventijd

Bereidingswijze

  • Hol de aubergine uit, voeg wat olijfolie toe aan de binnenkant en zet 30 minuten in de oven op 180 graden (zodat de aubergine gaar wordt)
  • Snijd de knoflook en bosui fijn
  • Voeg olijfolie in de pan en pruttel kort de knoflook en bosui
  • Voeg het gehakt toe en zorg dat het gaar wordt
  • Voeg vervolgens blokjes tomaten toe met de kruiden en spinazie
  • Laat het geheel gaar worden.
  • Haal de aubergine uit de oven en vul deze met het gehaktmengsel, maak af met geraspte kaas (dit kun je ook achterwegen laten en evt. later garneren met sesampitjes)
  • Zet het geheel 10-15 minuten terug in de oven.

Tip: maak een extra portie zodat je de dag daarna bijv een paprika, courgette of aubergine vult met dit mengsel.

×Close search
Zoeken