Print recept

Ingrediënten (2-3 personen)

  • 1 rode ui
  • 1 stuk gember van 1,5 cm
  • 1/2 rode peper
  • 3 zoete aardappelen (circa 500 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie/ boter
  • 1 theelepel kurkuma
  • 200 ml kokosmelk
  • sap van 1/2 limoen
  • verse koriander en verse peterselie

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui
  • Schil de gemberwortel en snijd die heel fijn. Snijd ook de peper heel fijn. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
  • Verhit de boter in de pan en fruit de ui, gember, peper en kurkuma op laag vuur. voeg de aardappel toe en bak even mee.
  • Voeg de kokosmelk en 300 ml water toe en breng aan de kook.
  • Laat de soep 10 minuten doorkoken en pureer hem dan met een staafmixer.
  • Voeg het limoensap toe en breng de soep op smaak met peper en zout
  • Garneer met koriander en peterselie