Asperges met garnalen- Lekker en gezond!
25 mei 2017
Courgette aardappelschotel
16 juni 2017

Recept van de week

Zomerse Linzensoep

Ingrediënten (4-6 personen)

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 500 gram rode linzen (niet geweekt)
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 3 takjes tijm
  • 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
  • 1.5 L groentebouillon
  • 3 schijfjes citroen
  • Feta, verkruimeld
  • Evt. verse peterselie, fijngehakt (ter garnering)

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Bereid de 1.5 liter groentebouillon, eventueel met bouillonblokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, fijngesneden knoflook en paprika toe en fruit deze 3-4 minuten, totdat de ui glazig is en net begint te kleuren.
  • Voeg de bereide groentebouillon toe aan het ui-, knoflook- en paprikamengsel. Roer vervolgens de rode linzen en de tomatenpuree erdoor.
  • Laat de soep zachtjes koken. Roer regelmatig om aankoeken te voorkomen en voeg extra water toe als de soep te dik wordt.
  • Nadat de soep 20 minuten zachtjes heeft gekookt, pureer je de soep met een staafmixer tot de gewenste consistentie. Laat de soep deels gepureerd voor een robuustere textuur, of geheel glad voor een fijne soep.
  • Voeg de takjes tijm en de citroenschijfjes toe aan de soep. Laat de soep nu 1-2 uur zachtjes trekken op een laag vuur (het mag af en toe lichtjes borrelen).
  • Voordat je de soep gaat serveren, verwijder je de citroenschijfjes en tijmtakjes. Druk de citroenschijfjes eventueel lichtjes uit boven de soep voor extra citroensap.
  • Vlak voor het serveren roer je de oregano en het paprikapoeder erdoor. Garneer de soep met verkruimelde feta en eventueel wat verse peterselie.
  • Eet smakelijk!