Runderstoof
3 december 2019
Eiersalade
21 januari 2020

Recept van de week

Gehaktballen in tomatensaus

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram half-om-half gehakt of rundergehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 handje basilicum (vers of gedroogd)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 grote rode uien, in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 blik tomaten (400 gram)
  • 2 handjes verse bladpeterselie
  • Peper en zout
  • Broccolirijst

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Meng het gehakt met de mosterd, de basilicum, peper en zout. Draai er balletjes van.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe zodra het vlees is dichtgeschroeid.
  • Voeg de knoflook toe als de ui zacht en glazig is en laat deze 2 minuten bakken.
  • Voeg de tomaten uit blik en de rode peper toe.
  • Laat het gehakt en de tomaten met het deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes sudderen.
  • Bak de broccolirijst kort.
  • Breng de gehaktballen in tomatensaus op smaak met peper en zout en garneer met de bladpeterselie.
  • Leg de broccolirijst op het bord en voeg de gehaktballen in tomatensaus toe.