Ingrediënten (4 personen)
- 500 gram half-om-half gehakt of rundergehakt
- 1 eetlepel mosterd
- 1 handje basilicum (vers of gedroogd)
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 grote rode uien, in halve ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 blik tomaten (400 gram)
- 2 handjes verse bladpeterselie
- Peper en zout
- Broccolirijst
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Meng het gehakt met de mosterd, de basilicum, peper en zout. Draai er balletjes van.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe zodra het vlees is dichtgeschroeid.
- Voeg de knoflook toe als de ui zacht en glazig is en laat deze 2 minuten bakken.
- Voeg de tomaten uit blik en de rode peper toe.
- Laat het gehakt en de tomaten met het deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes sudderen.
- Bak de broccolirijst kort.
- Breng de gehaktballen in tomatensaus op smaak met peper en zout en garneer met de bladpeterselie.
- Leg de broccolirijst op het bord en voeg de gehaktballen in tomatensaus toe.







