Gebakken kip met broccoli
12 mei 2020
Marokkaanse gehaktballetjes en bloemkool salade
23 juni 2020

Recept van de week

Aubergine uit de oven

Ingrediënten (2 personen) (vegetarisch)

  • 2 aubergines
  • 2 bollen mozzarella
  • Gedroogde, Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • (Jozo)zout
  • Peper
  • 1 rode of witte ui, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Extra vierge olijfolie
  • Handje basilicumblaadjes

Bereidingstijd: 35 minuten

Bereidingswijze

  • Bereiding van de saus: Verhit de olijfolie in een pan met deksel. Fruit de ui en knoflook samen circa 10 minuten op middelmatig vuur tot ze doorzichtig en zacht zijn.
  • Voeg het blik tomatenblokjes, de gedroogde Italiaanse kruiden, zout en peper toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
  • Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken.
  • Bereiding aubergine: Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken van circa 1 cm dik. Meng de olijfolie met de gedroogde Italiaanse kruiden, zout en peper in een kom.
  • Plaats de plakken aubergine op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Smeer de aubergines in met het olijfolie- en kruidenmengsel. Plaats de aubergines in de oven en bak ze circa 15 minuten. Haal de aubergines daarna uit de oven. Plaats de aubergines in een grote ovenschaal en giet de tomatensaus eroverheen (je kunt ook meerdere laagjes maken).
  • Snijd de mozzarella in plakken en verdeel deze over de aubergines met saus. Plaats de ovenschaal met de aubergines 5 minuten terug in de oven totdat de mozzarella gesmolten is.
  • Serveer de aubergines in een schaal en garneer met de basilicumblaadjes.

PS: De foto ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit, maar het smaakt heerlijk!

Bron recept: Voeding Leeft