Print recept

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 2 puntpaprika’s
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 200 gram feta
  • 8 eetlepels olijven
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • peper en zout
  • optioneel verse of gedroogde kruiden van ieder 1 eetlepel dille, bieslook, peterselie

Bereidingstijd 20 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de puntpaprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in fijne blokjes. Snijd de komkommer in kleine stukjes
  • Snijd de tomaten doormidden en verwijder het harde gedeelte. Snijd ook de tomaten in kleine stukjes. Pel de ui en snijd in ringen
  • Doe alle groente in een slakom en verkruimel de feta erboven
  • Bestrooi de salade met de olijven.
  • Meng de olijfolie en de azijn door elkaar en breng op smaak met peper en zout en voeg er vervolgens de kruiden door.
  • Voeg de dressing toe bij de groente en feta en meng alles goed door elkaar.

Lekker als lunch of als bijgerecht.