Ingrediënten (6 kommen soep)
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 knolselderij
- 1 bloemkool (je kunt het groen van de bloemkool ook gebruiken in de soep)
- Een royale scheut olijfolie of ghee
- Water (afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben)
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel mosterd
- Wat gejodeerd zout
- Optioneel: wat Parmezaanse kaas of linzen voor de topping
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de uien en de knoflook fijn.
- Doe een royale scheut olijfolie (of ghee) in de pan en laat de uien en knoflook zachtjes glazig worden.
- Maak intussen de knolselderij en bloemkool schoon. Snijd de knolselderij in blokjes en de bloemkool in roosjes.
- Voeg de gesneden groenten, water en de bouillonblokjes toe aan de pan.
- Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg als laatste wat zout, mosterd en peterselie toe en blender het geheel glad.
- Is de soep te dik? Voeg dan extra water toe tot de gewenste consistentie.
- Garneer de soep optioneel met Parmezaanse kaas of linzen.
- Eet smakelijk!







