Bananenbrood
18 mei 2022
Gezonde muffin bij ontbijt of lunch
13 juni 2022

Recept van de week

Bloemkool-knolselderij soep

Ingrediënten (6 kommen soep)

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 knolselderij
  • 1 bloemkool (je kunt het groen van de bloemkool ook gebruiken in de soep)
  • Een royale scheut olijfolie of ghee
  • Water (afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben)
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel mosterd
  • Wat gejodeerd zout
  • Optioneel: wat Parmezaanse kaas of linzen voor de topping

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de uien en de knoflook fijn.
  • Doe een royale scheut olijfolie (of ghee) in de pan en laat de uien en knoflook zachtjes glazig worden.
  • Maak intussen de knolselderij en bloemkool schoon. Snijd de knolselderij in blokjes en de bloemkool in roosjes.
  • Voeg de gesneden groenten, water en de bouillonblokjes toe aan de pan.
  • Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  • Voeg als laatste wat zout, mosterd en peterselie toe en blender het geheel glad.
  • Is de soep te dik? Voeg dan extra water toe tot de gewenste consistentie.
  • Garneer de soep optioneel met Parmezaanse kaas of linzen.
  • Eet smakelijk!