Ingrediënten (voor 4 personen)
- 250 gram bulgur
- 600 gram boerenkool (of kant-en-klaar gesneden boerenkool)
- 500 gram (runder)gehakt
- 2 eieren
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 60 gram rozijnen
- 2 volkoren beschuiten
- 1 flinke scheut melk
- olie
- komijn
- zout en peper
- heet water
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Was de boerenkool en trek het blad van de stelen. Snijd het blad grof. Meng het gehakt met de beschuiten, een ei, een flinke scheut melk, zout en peper. Snipper een ui en meng deze door het gehakt.
- Draai balletjes van het gehakt en bak ze in olie goudbruin en gaar.
- Snipper de knoflook en fruit deze glazig in een hapjespan.
- Voeg de boerenkool met wat water toe en laat onder regelmatig omscheppen in circa 20 minuten gaar stoven.
- Voeg de rozijnen toe en stoof mee. Voeg er vervolgens komijn aan toe en breng op smaak met zout en peper.
- Laat intussen de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen in heet water. Roer de bulgur los en schep deze door de boerenkool. Voeg indien nodig meer zout en peper toe en serveer met de balletjes gehakt.







