skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

 Ingrediënten (3-4 personen)

  • 4 rode paprika’s
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram maiskorrels
  • 1 prei
  • 1 bosui
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • Peper en zout

Bereidingstijd: 20 minuten en 20 minuten in de oven

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius
  • Snijd de paprika’s in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Snipper de ui en snijd de knoflook, bosui en prei.
  • Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 3 min. gaar en rul. Voeg de rijst, prei, bosui en de uitgelekte mais toe en breng op smaak met het paprikapoeder en peper en zout
  • Vul de paprika’s met het mengsel en besprenkel met de rest van de olijfolie (evt. een beetje geraspte kaas over de paprika’s). Bak in ca. 20 min.  gaar.
×Close search
Zoeken