Kerstmenu 2
17 december 2016
Boerenkool met bulgur en gehaktballetjes
20 januari 2017

Recept van de week

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 grote zak boerenkool (800 gram)
  • 4 zoete aardappels
  • 50 ml halfvolle melk
  • 10-15 snacktomaatjes (zongedroogde tomaatjes zijn ook lekker!)
  • 1 handje pijnboompitten
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Gebruik een goed scherp mes, want ze zijn hard en lastig te snijden.
  • Kook de zoete aardappels ongeveer tien minuten.
  • Voeg daarna de boerenkool toe en laat nog ongeveer 20 minuten koken.
  • Giet de aardappelen en boerenkool af, voeg de melk toe (of gebruik 50 ml kookvocht) en gebruik een stamppotstamper voor het zwaarste werk. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Snijd de snacktomaatjes in kleine stukjes en roer ze door de stamppot of gebruik deze bij het serveren van de stamppot, net zoals de pijnboompitten.

Serveertip

  • Lekker met een varkenshaasje of runderlapje.