Ingrediënten (4 personen)
- 1 grote zak boerenkool (800 gram)
- 4 zoete aardappels
- 50 ml halfvolle melk
- 10-15 snacktomaatjes (zongedroogde tomaatjes zijn ook lekker!)
- 1 handje pijnboompitten
- Peper en zout naar smaak
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Gebruik een goed scherp mes, want ze zijn hard en lastig te snijden.
- Kook de zoete aardappels ongeveer tien minuten.
- Voeg daarna de boerenkool toe en laat nog ongeveer 20 minuten koken.
- Giet de aardappelen en boerenkool af, voeg de melk toe (of gebruik 50 ml kookvocht) en gebruik een stamppotstamper voor het zwaarste werk. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Snijd de snacktomaatjes in kleine stukjes en roer ze door de stamppot of gebruik deze bij het serveren van de stamppot, net zoals de pijnboompitten.
Serveertip
- Lekker met een varkenshaasje of runderlapje.







