Courgette rucala soep
14 oktober 2016
Kabeljauw bruschetta
28 oktober 2016

Recept van de week

Broccolistamppot met pesto en kip

De zomer is al even achter ons. We krijgen weer trek in een stamppot!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 gram aardappels
  • 300 gram broccoli
  • 100 gram gerookte kip (reepjes)
  • 2 eetlepels pesto
  • peper
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • Eventueel: 1 eetlepel crème fraîche

Bereidingstijd: 20-25 minuten

Bereidingswijze

  • Zet een pan water op. Schil de aardappels en snijd de broccoli in roosjes. Kook de aardappels circa 20 minuten.
  • Voeg na 10 minuten de broccoliroosjes toe en kook deze 10 minuten mee.
  • Snijd de gerookte kip in reepjes.
  • Als de broccoli en aardappels gaar zijn, stamp je ze fijn met een aardappelstamper en een beetje kookvocht.
  • Voeg peper, pesto en eventueel wat crème fraîche toe en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg daarna de pijnboompitten en de gerookte kip toe. Je stamppot is klaar!

Tip

Voor extra groente kun je er cherrytomaatjes of zongedroogde tomaatjes doorheen mengen.