Print recept

Ingrediënten (12 plakken)

  • 40 gram havermout
  • 30 gram olijfolie (extra vierge)
  • 4 rijpe bananen
  • rasp en sap van 1 onbespoten citroen
  • 25 gram lijnzaad
  • 120 gram amandelmeel
  • 1 1/2 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • 60 gram amandelen
  • 3 eieren
  • mespunt zout

Bereidingstijd: 30 minuten en 40-45 minuten in de oven

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een grote cakevorm met bakpapier
  • Pureer 3 bananen in een blender en voeg de havermout, olijfolie, sap van 1 citroen en de lijnzaad eraan toe en zorg dat het een egaal mengsel wordt.
  • Blender vervolgens het amandelmeel, baking soda, kaneel, amandelen en een klein beetje rasp van de citroen toe.
  • Klop in een grote kom de eieren luchtig met een mespunt zout in 4 minuten op de hoogste stand van de handmixer.
  • Spatel het bananen- amandel mengsel rustig door de geklopte eieren. Schep het voorzichtig om tot een egaal beslag.
  • Snijd de laatste banaan in de lengte door. Giet het beslag in de cakevorm en leg de banaan er in de lengte op.
  • Bak het bananenbrood in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin. Laat het bananenbrood goed afkoelen op het rooster