Gele courgettesoep met pesto
28 september 2017
Omelet met spinazie en champignons
12 oktober 2017

Recept van de week

Chili sin carne

Oftewel vegetarische chili con carne!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 200 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 5 wortelen (bospeen)
  • 3 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 2 zakken kidneybonen (2 x 200 gram, uitgelekt)
  • 500 gram tomatenpassata
  • Koriander (garnering)
  • 2 bosuitjes (garnering)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Wat olijfolie

Bereidingstijd: 25 min

Bereidingswijze

  • Schil en snijd de wortels en prei in stukken.
  • Verhit een braadpan met wat olijfolie en voeg de wortels en prei toe.
  • Snijd de paprika’s en uien en voeg toe.
  • Schep het geheel goed om, pers de knoflook en voeg toe.
  • Snipper de rode peper (haal de zaadjes eruit) en voeg toe samen met de paprikapoeder.
  • Bak het geheel op laag vuur circa 10 minuten.
  • Voeg de tomatenpassata en de uitgelekte en afgespoelde kidneybonen toe en laat al roerend 5 minuten zacht pruttelen.
  • Kook intussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • Serveer de chili met de bosui en koriander als topping.

Bron: I am a Foodie