Oftewel vegetarische chili con carne!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 200 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
- 5 wortelen (bospeen)
- 3 rode paprika’s
- 2 uien
- 1 prei
- 2 zakken kidneybonen (2 x 200 gram, uitgelekt)
- 500 gram tomatenpassata
- Koriander (garnering)
- 2 bosuitjes (garnering)
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 theelepels paprikapoeder
- Wat olijfolie
Bereidingstijd: 25 min
Bereidingswijze
- Schil en snijd de wortels en prei in stukken.
- Verhit een braadpan met wat olijfolie en voeg de wortels en prei toe.
- Snijd de paprika’s en uien en voeg toe.
- Schep het geheel goed om, pers de knoflook en voeg toe.
- Snipper de rode peper (haal de zaadjes eruit) en voeg toe samen met de paprikapoeder.
- Bak het geheel op laag vuur circa 10 minuten.
- Voeg de tomatenpassata en de uitgelekte en afgespoelde kidneybonen toe en laat al roerend 5 minuten zacht pruttelen.
- Kook intussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Serveer de chili met de bosui en koriander als topping.
Bron: I am a Foodie







