skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

 Ingrediënten (4-6 personen)

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 500 gram rode linzen (niet geweekt)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 3 takjes tijm
  • 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
  • 1.5 L groente bouillon
  • 3 schijfjes citroen
  • Feta
  • Evt. peterselie

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Kook het water met de bouillon blokjes
  • Verwarm de olijfolie in een pan. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en fruit deze 3-4 minuten, totdat de ui glazig is en net begint te kleuren.
  • Voeg de bouillon toe aan het ui, knoflook en paprika mengsel en voeg vervolgens de linzen en tomatenpuree eraan toe.
  • Roer regelmatig in de pan en voeg water eraan toe als de soep ‘te dik’ wordt.
  • Heeft de soep 20 minuten zachtjes gekookt, mix de soep dan met een staafmixer.
  • Voeg er de tijm blaadjes en de citroen schijfjes eraan toe en laat het zo 1-2 uur staan (het mag af en toe zachtjes koken).
  • Voordat je het gaat serveren, haal dan de citroenschijfjes en tijm takjes met een vergiet eruit en druk ze fijn zodat er nog wat citroensap in de soep terecht komt.
  • Voordat je gaat serveren voeg dan de oregano, paprikapoeder en de feta toe.
  • Eet smakelijk!
×Close search
Zoeken