skip to Main Content
077-2340020 Meijel Beringe Panningen Ospel

Heerlijk koolhydraatarm brood uit het boek van Yvonne Lemmers. Vult goed en lekker om een keer zelf te maken.

Ingrediënten (voor 10-12 sneden)

  • 5 eieren
  • 150 gram Griekse Yoghurt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 60 gram lijnzaad
  • 60 gram tarwezemelen
  • 40 gram gehakte walnoten
  • 40 gram pitten en zaden (bijvoorbeeld zonnebloempitten, pompoenpitten)
  • 15 gram bakpoeder
  • mespunt jozo zout
  • 15 gram psyllium-inuline

Bereidingstijd: 20 minuten en 60 minuten in de oven

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Mix de eieren, Griekse yoghurt en de olie tot een glad mengsel.
  • Roer de lijnzaad, zemelen, walnoten, pitten en zaden, bakpoeder, zout en psyllium-inuline er met een spatel of roerlepel door
  • Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe
  • Bak het brood in een bakvorm 60 minuten in de oven tot het mooi goudbruin van kleur is.
  • Laat afkoelen op het rooster

Bron: Yvonne Lemmers (GOK- diëtiste)

 

×Close search
Zoeken