Mexicaanse salade
22 oktober 2024
Pepernoten
27 november 2024

Recept van de week

Chocoladecake

Ingrediënten (12 stuks)

  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels 100% pindakaas
  • 100 ml (ongezoete) hazelnootdrink of naturel melk
  • 200 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel citroensap
  • 15 gram 85% pure chocolade
  • 15 gram hazelnoten

Bereidingstijd: 50 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Prak de bananen en mix deze met de eieren in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Voeg de 100% pindakaas en hazelnootdrink (of melk) toe en mix alles tot een egaal mengsel.
  • Voeg vervolgens het amandelmeel en cacaopoeder toe en meng goed door. Voeg tot slot het bakpoeder en citroensap toe en roer tot een glad beslag.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel hierover het beslag.
  • Breek de chocolade in kleinere stukjes en doe deze, samen met de hazelnoten, in het beslag.
  • Bak de cake gaar in circa 40 minuten in het midden van de oven.
  • Versier met wat extra hazelnoten en chocoladesnippers.