Ingrediënten (12 stuks)
- 2 bananen
- 3 eieren
- 2 eetlepels 100% pindakaas
- 100 ml (ongezoete) hazelnootdrink of naturel melk
- 200 gram amandelmeel
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel citroensap
- 15 gram 85% pure chocolade
- 15 gram hazelnoten
Bereidingstijd: 50 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Prak de bananen en mix deze met de eieren in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Voeg de 100% pindakaas en hazelnootdrink (of melk) toe en mix alles tot een egaal mengsel.
- Voeg vervolgens het amandelmeel en cacaopoeder toe en meng goed door. Voeg tot slot het bakpoeder en citroensap toe en roer tot een glad beslag.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel hierover het beslag.
- Breek de chocolade in kleinere stukjes en doe deze, samen met de hazelnoten, in het beslag.
- Bak de cake gaar in circa 40 minuten in het midden van de oven.
- Versier met wat extra hazelnoten en chocoladesnippers.







