Zomerse Linzensoep
9 juni 2017
Koude/ warme salade
23 juni 2017

Recept van de week

Courgette aardappelschotel

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram aardappelen
  • 2 courgettes
  • 3 tomaten
  • 4 eieren
  • 200 ml (lactose)halfvolle melk
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 volkoren beschuit
  • geraspte kaas (30 +)
  • Peper

Bereidingstijd: 20 minuten en 35 minuten in de oven

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en kook ze tot ze net gaar zijn.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Snijd de aardappelen in plakken.
  • Was de courgettes en snijd ze in plakken.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Schik de plakken aardappelen en courgette om en om in een ovenschaal.
  • Verdeel de stukjes tomaat (ertussen of erover).
  • Klop de eieren los met melk en voeg de pesto en wat peper toe.
  • Schenk dit mengsel over de aardappelen, courgette en tomaat.
  • Strooi de kruimels van de beschuit en geraspte kaas over de schotel.
  • Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar worden en bruin verkleuren.
  • Eet smakelijk!