Print recept

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 400 gram witte vis (bijvoorbeeld koolvis, scholfilet of kabeljauw)
  • 2 prei
  • 200 gram Chineese kool of paksoi
  • 100 gram taugé
  • 60 gram cashewnoten
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 uien
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel geraspte gember
  • peper en zout
  • olijfolie of boter

Bereidingstijd: 45 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui en prei heel fijn en smoor dit samen met de uitgeperste knoflook en gember zachtjes gaar in een koekenpan.
  • Voeg de kokosmelk, kerriepoeder, peper en zout toe en roer goed door
  • Leg de vis in de schaal en schenk het ui- prei- kerrie kokosmengsel over de vis. Bak het geheel gaar in de oven in ongeveer 20-30 minuten
  • Was en snijd de Chinese kool of paksoi heel fijn en smoor deze in 5 minuten gaar in een koekenpan met een klontje boter of olijfolie.
  • Haal de vis uit de oven en leg hem op een bord
  • Serveer met de Chineese kool of paksoi