Gezonde nasi (& met satésaus)
23 februari 2017
Omelet wrap met hüttenkäse & komkommer
31 maart 2017

Recept van de week

Courgetti met pesto en kip

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram kipfilet
  • 3 courgettes
  • 250 gram champignons
  • Een handje snacktomaatjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels pesto
  • Pijnboompitten
  • Olijfolie

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd met de spirelli de courgette in courgetti.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Snijd de ui, knoflook en de kip in blokjes en voeg dit toe aan de pan. Bak tot de kip gaar is.
  • Snijd de champignons en voeg deze toe nadat de kip gaar is. Bak mee tot de champignons zacht zijn.
  • Doe de courgetti in een aparte pan en laat deze zo’n 3 minuten bakken/wokken. Verwijder eventueel het vele vocht dat uit de courgetti komt.
  • Voeg 2 eetlepels pesto toe aan de courgetti en schep goed om.
  • Serveer eerst de courgetti op het bord en vervolgens de kip met pijnboompitten en snacktomaatjes.
  • Eet smakelijk!

Tip

  • Wil je toch wat spaghetti? Neem dan van je ‘gebruikelijke’ portie 50% courgetti en 50% volkoren spaghetti (wel even koken).