Print recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram rundergehakt
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote rode ui
  • 2 paprika’s
  • Blik tomatenblokjes
  • Blik mais (150 gram)
  • Blik kidney bonen (150 gram)
  • 1 bekertje (125 ml) crème fraîche
  • Geraspte kaas
  • 1 avocado
  • Ijsbergsla (of andere sla die je in huis hebt)
  • Kruidenmix zelf maken door: paprikapoeder, komijn, chilipoeder, oregano, koriander, zout en peper te mengen. Tip niet te zuinig zijn met de kruiden

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de ui, knoflook en paprika in stukjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg na een paar minuten het gehakt toe tot het rul gebakken is.
  • Bak hierna de paprika’s even mee. Voeg de zelfgemaakte kruidenmix en de tomatenblokjes toe en breng rustig aan de kook.
  • Voeg de mais en kidneybonen toe en kook deze kort mee.
  • Verdeel de sla over de borden en leg het het mengsel hier bovenop.Maak het gerecht af met blokjes avocado, een grote lepel crème fraîche en een handje geraspte kaas per bord