Ingrediënten (voor 2 personen)
- 150 gram quinoa
- 1 groentebouillon tablet
- 1 pakje falafel
- 2 eetlepels hummus
- 2 teentjes knoflook
- 1 avocado
- halve courgette, in kleine stukjes gesneden
- 250 gram champignons, in kleine stukjes gesneden
- 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
- 10 cherrytomaatjes
- verse koriander
- olijfolie
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Voeg het groentebouillon tablet toe aan het water waarin je de quinoa kookt.
- Verwarm een koekenpan of wok met olijfolie en bak de knoflook, courgette, paprika en champignons ongeveer 10 minuten aan.
- Bereid nu de verse groenten voor. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de avocado in blokjes. Doe de tomaatjes en avocado in een kom en hussel door elkaar. Voeg de warme quinoa en gebakken groenten toe en hussel alles goed door elkaar.
- Bak de falafel rondom goudbruin in ongeveer 5 minuten op laag vuur.
- Schep de quinoa-mix in kommen. Verdeel hier de falafel over en schep op elke kom een royale eetlepel hummus. Garneer met verse koriander; dat maakt het gerecht echt af.
Deze salade kun je ook koud eten; zo heb je meteen een heerlijke lunch voor de volgende dag!







