Ingrediënten (6 gehaktballen)
- 300 gram rundergehakt
- 1 wortel
- 2 uien
- 200 gram groene olijven, ontpit
- 2 teentjes knoflook
- 1 handvol bladpeterselie
- 1 handvol bieslook
- Olijfolie (om in te bakken)
- Peper en zout
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Hak de wortel, de uien en de groene olijven fijn. Snipper de teentjes knoflook en de kruiden (bladpeterselie en bieslook).
- Kneed alles door het gehakt en kruid met peper en zout.
- Maak balletjes van het gehakt. Giet een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de gehaktballen een paar minuten aan.
- Draai ze om en laat ze nog een paar minuten op een matig vuur bakken.
- Zet het vuur laag en laat ze nog in circa 15 minuten gaar worden.
- Leg de gehaktballen op wat sla en voeg er wat rauwkost aan toe, zoals een frisse Griekse salade. Of eet er lekker een AVG’tje bij (aardappelen, vlees, groente).







