Pompoen, wortel, kokossoepje
1 april 2020
Zalm en mosterdsalade
28 april 2020

Recept van de week

Gehaktballen met groente

Ingrediënten (6 gehaktballen)

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 200 gram groene olijven, ontpit
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handvol bladpeterselie
  • 1 handvol bieslook
  • Olijfolie (om in te bakken)
  • Peper en zout

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Hak de wortel, de uien en de groene olijven fijn. Snipper de teentjes knoflook en de kruiden (bladpeterselie en bieslook).
  • Kneed alles door het gehakt en kruid met peper en zout.
  • Maak balletjes van het gehakt. Giet een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de gehaktballen een paar minuten aan.
  • Draai ze om en laat ze nog een paar minuten op een matig vuur bakken.
  • Zet het vuur laag en laat ze nog in circa 15 minuten gaar worden.
  • Leg de gehaktballen op wat sla en voeg er wat rauwkost aan toe, zoals een frisse Griekse salade. Of eet er lekker een AVG’tje bij (aardappelen, vlees, groente).