Ingrediënten (2 personen)
2 grote zoete aardappelen
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 avocado
1 paprika
1 klein blikje maïs
200 gram rundergehakt (of vegetarisch kruimgehakt)
Gehaktkruiden
Kokosolie
Citroensap
Peper, zout
Bereidingstijd: 60 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de zoete aardappelen goed en verpak ze in aluminiumfolie. Prik er enkele gaatjes in.
- Leg ze voor ongeveer 50 minuten in de oven. Je kunt controleren of de aardappelen gaar zijn wanneer je er gemakkelijk in kunt prikken.
- Snijd de rode ui en hak de knoflook fijn. Bewaar de helft van de rode ui voor de guacamole.
- Verhit de kokosolie in een pan en fruit de (helft van de) rode ui en de knoflook aan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met de gehaktkruiden.
- Snijd de paprika in kleine stukjes en spoel de maïs goed af. Voeg ze vervolgens toe aan het gehakt en verwarm kort mee.
- Maak de guacamole: snijd de avocado open, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een bakje. Prak het een beetje fijn. Voeg de bewaarde fijngesneden rode ui, een beetje vers citroensap en peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar.
- Haal de aardappelen uit de oven. Snijd ze voorzichtig open en vul ze met het gekruide gehaktmengsel. Top het geheel af met de verse guacamole.







