Boerenkool met bulgur en gehaktballetjes
20 januari 2017
Gezonde nasi (& met satésaus)
23 februari 2017

Recept van de week

Gevulde paprika’s

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 4 rode paprika’s
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram maïskorrels
  • 1 prei
  • 1 bosui
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Geraspte kaas (optioneel)

Bereidingstijd: 20 minuten (voorbereiding) en circa 20 minuten in de oven.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Snijd de paprika’s in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Snipper de uien en snijd de knoflook, bosui en prei fijn.
  • Verhit twee derde van de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien 3 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 3 minuten gaar en rul. Voeg de rijst, prei, bosui en de uitgelekte maïskorrels toe en breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout.
  • Vul de paprika’s met het mengsel en besprenkel met de resterende olijfolie (voeg eventueel wat geraspte kaas toe over de paprika’s). Bak in circa 20 minuten gaar.